Home
Over Unipas
Producten
pasjes
biopas
accessoires
cardprinters
rfid
toegangscontrole software
nationale bibliotheekkaart
klantenbinding
overig
Service
Online winkel
Offerte aanvraag
Downloads
Referenties
Privacy

Pridento Out of the box

Passen zijn op een aantal manieren te bedrukken: Offset bedrukking onder het laminaat, offset bedrukking op het laminaat en thermische bedrukking. De verschillen en mogelijkheden zijn op deze pagina beschreven.

Offset Bedrukking onder het laminaat

Indien een pas wordt geproduceerd zal het in de meeste gevallen uit meerdere afzonderlijke kunststof lagen bestaan. Deze kunststof lagen worden onder druk verhit zodat er een geheel overblijft. Wordt er gekozen voor bedrukking onder het laminaat dan worden grote kunststof vellen bedrukt.

Offset bedrukking onder het laminaat
Hier overheen komt een doorzichtige kunststof laag. Op het moment dat de vellen onder druk worden verhit zit het drukwerk als het ware in de pas en kan deze later nog bedrukt worden door een cardprinter.

Offset Bedrukking op het laminaat

Bij bedrukking op het laminaat worden- blanco- passen achteraf voorzien van een offset bedrukking. Over deze bedrukking komt vervolgens een transparante UV lak. Na behandeling met speciale thermolak is het mogelijk om met een cardprinter -monochrome- gegevens aan te brengen.

Offset bedrukking op het laminaat

Thermische Bedrukking

Thermische bedrukking is het voorzien van een opdruk met een cardprinter. Hierin zijn twee soorten te onderscheiden: direct printing en re-transfer printing.
Bij direct printing wordt direct op de pas geprint, waardoor het belangrijk is dat de pas geheel vlak is, op oneffenheden zullen vlekken ontstaan.
Bij re-transfer printing wordt op het inktlint geprint en wordt de bedrukking door verwarming op de pas aangebracht. Hierdoor is het niet belangrijk dat de pas vlak en glanzend is. Op elk oppervlak kan met dit soort printers geprint worden en bovendien is de afdrukkwaliteit aanzienlijk beter dan bij direct printing.
Thermische bedrukking kan ook worden gebruikt in combinatie met offset bedrukking onder het laminaat. Op de voorbedrukte passen kunnen haarscherpe foto's worden afgedrukt.

Thermoprinting op voorbedrukte pas

Thermoprinting op blanco pas

Unipas BV / Nijverheidstraat 6 / 4143 HM / Leerdam / Tel. 0345-631994 / Fax 0345-619384 / Email: info@unipas.nl